Levenscoachpraktijk Bewust Monique

Bewust loslaten van dilemma's waar je geen grip op hebt

Wat ik voor je kan betekenen

 

Het mooiste wat je kunt worden ben jezelf

Maar soms moet je Bewust wat veranderen om uiteindelijk je zelf te blijven!

Wanneer je vastloopt of dreigt te lopen in je leven dan is het fijn als je hierbij hulp kunt krijgen. 

Natuurlijk kun je het eerst zelf proberen.  Als je van nature een positieve instelling hebt. En ook nog eens een echte doorzetter bent. Dan kun je heel lang doorgaan. En ook heel lang het gevoel hebben dat je het allemaal prima onder controle hebt.  

Althans dat denk je. Totdat er keer op keer negatieve ervaringen op je pad komen. Langzaam loopt je "emmer" vol. Totdat deze "emmer"  als het ware begint over te stromen. En uiteindelijk dreig jij te "verdrinken" in al jouw emoties en frustraties. Opeens ben je je overzicht kwijt. Je angsten nemen toe. Krijgt niks meer gedaan. En lekt er als het ware energie weg. 

Ook merk je dat je mentale, fysieke en emotionele klachten eerder toenemen als afnemen. Je blijft in het zelfde kringetje rond hangen. Alles dreigt te draaien om jouw als maar toenemende klachten en niet meer om de persoon die jij bent. Het begint er langzamerhand op te lijken dat je klachten jouw persoon(lijkheid) definieert en niet andersom. Maar is dit wel wat jij uiteindelijk wil?


Mijn werkwijze

Simpelweg mag er niet van je verwacht worden dat je alles zelf kunt oplossen. Daarom wil ik je graag helpen. Door mijn passie voor het coachen van mensen in combinatie met mijn jarenlange ervaring als P&O-er, loopbaan- en re-integratie coach, aangevuld met  NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)  Life coaching, diverse coachvormen, wandelcoaching, Regenesis Healing en ervaring op het gebied van hormonen (trainer hormoonfactor),  kan ik een integraal traject op maat aanbieden.

Daarbij ga ik uit van jouw vraag, jouw dilemma.  Op grond hiervan en na een uitgebreide intake gaan we een plan van aanpak maken om met je onbewuste emoties bewust mee aan de slag te gaan.

Wat is uiteindelijk jouw doel?  Wat weerhoudt je ervan om naar dit doel te komen. In hoeverre vormt o.a. angst, onzekerheid, pijn, verdriet een belemmering om daadwerkelijk verder te komen in je leven en de volgende stap te maken in je loopbaan. En hoe kun je deze dilemma's "loslaten" dan wel "opruimen". Hoe haal je, ondanks je chronische klachten, nog het beste uit je leven? Je bent namelijk niet je "ziekte", maar je bent simpelweg jij!


 

Ontwikkeltrajecten op maat

Meer balans werk-privé voor een vitaler leven

Samen onderzoeken we de balans je in je leven, zowel privé als in je werk. hoe is deze gesteld. Je ontdekt welke valkuilen of stressoren deze balans verstoren.  

Tegen welke  aspecten in je werk loop jij tegenaan die energie vreten? En welke bronnen van energie heb jij nodig om dit weer in balans te brengen.  Denk maar aan dingen doen waarbij je je prettig bij voelt. Maar ook voldoende beweging, goed slapen en erop letten wat je eet, horen hierbij.  Kortom hoe kun jij er voor zorgen dat je weer volledig fit en vitaal bent en jij ervaart dat je zelf weer het heft in handen hebt over je lijf en leven.

Effectieve communicatie waardoor minder spanning

Je gaat de diepte in van jezelf. Waarbij je patronen, overtuigingen (her)kent vanuit andere levensfases of (werk) situaties.  Je krijgt inzicht in hoe jij communiceert en waarom anderen op een bepaalde manier op jou reageren. Hierdoor leer je effectiever te communiceren, ervaar je minder spanning en zal je uiteindelijk betere je doelen kunnen bereiken.

Persoonlijke effectiviteit om je talenten optimaal te kunnen benutten

We gaan kijken naar je werk en leven. Je krijgt meer zicht en grip op je patronen, overtuigingen, gedachten en gevoelens.  Je ontdekt en wordt je ervan bewust wat je tegenhoudt om je talenten optimaal te benutten en hoe je deze uiteindelijk wel effectief in kunt zetten. Met het gevolg dat je je kunt ontwikkelen en groeien en je het contact met jezelf verstevigt en je weer ervaart dat je aan het roer staat van je eigen leven.

De regie over je persoonlijke loopbaan ontwikkeling 

Wil je een volgende stap zetten in je loopbaan? Simpelweg omdat je het niet meer kan volhouden gezien jouw fysieke en mentale beperkingen. Of omdat je spanningen op je werk ervaart. Of omdat je gewoon niet op de juiste plek zit doordat je in je huidige werk niet meer voldoende uitgedaagd wordt. Je wil  wat anders, bent op zoek naar iets maar weet niet exact wat. 

Ik ga je helpen door je handvatten te geven en ontdekken waar jij goed in bent, waar jouw kwaliteiten en talenten liggen. Vervolgens wat past dan bij mij rekening houdende met allerlei aspecten die belangrijk voor mij zijn. Kan en wil ik datgene wat ik nu doe,  blijven doen tot aan mijn pensioen, rekening houdende met mijn eventuele beperkingen. Of moeten de werkzaamheden enigszins aangepast worden?  Of ga ik mijn werkelijke passie volgen en datgene doen waar ik echt gelukkig van wordt. Misschien wil je wel je droom gaan volgen en bijvoorbeeld voor jezelf gaan beginnen? Samen met mij onderzoek je wat nodig is om je eigen loopbaanontwikkeling vorm te geven. Zo neem jij de regie weer in eigen handen.

Integraal traject Levens coaching 

Bestaande uit een aantal ontwikkeltrajecten in één:

1. Levens coaching

Life coaching of te wel levens coaching richt zich op het hele leven van iemand, het welzijn en het geluk. Zowel de problemen in het privé leven als in het werkleven en hoe hier het beste uit te halen. Levens coaching gaat uit van drie wezenlijke levensvragen: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Om uit de negatieve spiraal te komen moeten er zaken veranderen in je leven. Als het ware die rugzak met al die ballast moet leeg zijn. Ik ga je vanuit deze drie levensvragen helpen ontdekken wat jij echt belangrijk vindt in het leven. Dat je meer bewust wordt van het zelf. Meer bewust wordt van je onbewuste emoties. En hoe je weer vat krijgt op je dagelijkse leven. Meer bewust van de problemen die je tegenkomt in het leven, wat de oorzaak hiervan is en hoe je deze op kunt lossen.  Maar ook meer bewust van je relaties en je gedrag.  Wat heb jij uiteindelijk nodig om balans te hebben in je leven, je geluk, je gezondheid en je werk. Vanuit je diepste wensen en talenten help ik  je eigen leven vorm te geven door bewust bovengenoemde drie levensvragen te onderzoeken. Om antwoorden op deze vragen te krijgen is bewustwording en zelfkennis van groot belang.  Levens coaching heeft als doel dat je bewust vanuit je hart, jij als krachtbron, als belangrijkste spil in je eigen leven, weer met volle energie kunt genieten.

2. Re-integratie bij ziekte via werkgever of via het UWV (Werkfit- en Naar Werk trajecten)

Het doel van re-integratie bij ziekte is werk vinden dat aansluit bij de belastbaarheid van jou als werknemer. In eerste instantie moeten de re-integratie inspanning zich richten op terugkeer in je eigen functie, eventueel met aanpassingen. Als dit niet mogelijk is moet er gezocht worden naar ander passend werk bij je huidige werkgever. Zodra duidelijk is dat terugkeer binnen je (ex)bedrijf niet haalbaar is, moet het 2e spoor of 3e spoor (indien sprake is van eigenrisico drager WGA werkgever) re-integratie op worden gestart. 

Ik help je gedurende dit traject bij het bepalen van de koers van je (volgende) loopbaan, rekening houdende met jouw beperkingen en mogelijkheden.

Ook als je werkzoekend bent en een Ziektewet of Arbeidsongeschiktheidsuitkering hebt en graag weer aan de slag wil, kun je hulp en ondersteuning krijgen bij mij. Het UWV kent namelijk twee typen re-integratiediensten Werkfit maken en Naar werk. Deze trajecten doe ik als onderaannemer van Flexadvieshuis B.V. te Duiven.

3. Ondersteuning op privégebied aangaande UWV en/of gemeente

Als je al je hoofd helemaal vol hebt om te "overleven" dan heb je absoluut geen zin om je ook nog eens bezig te moeten houden met de administratieve rompslomp ten aanzien van verplichtingen UWV en of gemeente. Daarmee kan ik je helpen. Tevens kan ik, indien je dit prettig vindt ook mee als je opgeroepen wordt bij het UWV en/of gemeente aangaande je eventuele uitkering.

4. Jobcoaching

Als jobcoach ga ik je begeleiden en coachen tijdens het (nieuwe) werk. Samen met je werkgever overleg ik over de uit te voeren werkzaamheden en eventuele aanpassingen in taken, die aansluiten bij je beperkingen.


N.b. bovenstaande onderdelen kunnen ook los van elkaar afgenomen worden en uiteraard geheel op maat worden gemaakt. Eén en ander afhankelijk van wat jouw vraag en doelstelling is.